HomeRecensies Entrecote van KoopEenKoe

Entrecote van KoopEenKoe

Posted in : Recensies, Vlees on by : Marianne Tags: , , , , , ,

 

Enige maanden geleden besloten wij een koe te kopen. Een koe? Ja, een koe. Geen hele uiteraard, maar een gedeelte van een koe. Het is dus niet wat je misschien denkt. We hebben geen koe in de tuin staan. Sowieso hebben wij geen gras in de tuin dus het zou het geheel wat problematisch gemaakt hebben. Wij kochten een koe via Koop een Koe. Voor € 99,95 heb je al een koe. Althans, je deelt een koe met ongeveer 32 mensen. Wat krijg je daarvoor? Je krijgt ongeveer 7,5 kilo rundvlees. Het pakket is gebaseerd op 2 personen en er zit voor 28 maaltijden aan vlees in. Dat is omgerekend ongeveer € 1,78 per persoon per maaltijd. Leuke deal toch? Het pakket is een gevarieerd pakket. Er zit echt van alles in. Van gehakt tot tournedos. Dit is het vlees van dubbeldoelkoeien, dat wil zeggen koeien die voor melk en vlees gebruikt worden. Meer informatie kun je vinden op de site van Koop een Koe.

Maar terug naar waar ik begon. Wij kochten dus ook een koe. Alles werd op de aangegeven dag netjes geleverd en het zag er goed uit. Per maaltijd (voor 2 personen) vacuüm verpakt. Een deel van ons pakket hebben we reeds gegeten en ik kan niet anders zeggen dan dat wij daar zeer tevreden over zijn. Heerlijk vlees.

Koop een Koe benaderde ons naderhand met de vraag of wij een blog of iets dergelijks hadden. Daar konden wij volmondig Ja op antwoorden. De vraag die volgde was “willen jullie een recept schrijven als wij jullie een willekeurig stukje vlees toesturen?”. Die uitdaging wilden wij wel aangaan. Wij kregen een entrecote toegestuurd en Johan ging meteen aan de slag met het recept. Dit is het resultaat van zijn hersenspinsels:

Entrecote met chimichurri en gepofte aardappel met komkommer-munt yoghurtsaus

 • 2 (h)eerlijke stukken entrecote
 • 2 pofaardappelen
 • 150 ml. olijfolie
 • 50 ml. rode wijn azijn
 • 5 tenen knoflook
 • 2 sjalotjes
 • 9 takjes koriander
 • 5 takjes munt
 • 1/2 rode peper zonder zaadjes
 • grote handvol peterselieblaadjes
 • peper & zout
 • komkommer
 • 250 gr. Griekse yoghurt
 • 150 gr. mayonaise

Chimichurri

Rasp 4 tenen knoflook met een fijne rasp. Snijd de sjalotjes en de peper in kleine stukjes. Snijd 2 takjes munt, 5 takjes koriander en de peterselie fijn. Doe de olijfolie, rode wijn azijn, wat peper en zout, de knoflook, sjalotjes, munt, koriander en peterselie in een kom en laat minimaal 3 uur staan.

Komkommer-munt yoghurtsaus

Snijd 3/4 komkommer midden door en verwijder de zaadjes. Rasp met een niet te fijne rasp de komkommer. Meng dit met wat zout in een kom en laat ongeveer 15 minuten staan. Laat de komkommer vervolgens even uitlekken in een fijne zeef. Snijd 4 takjes koriander en 3 takjes munt fijn. Doe de uitgelekte komkommer in een kom met de Griekse yoghurt, de mayonaise en een uitgeperste (of zeer fijn gesneden) teen knoflook. Doe hier de koriander en munt en wat peper bij. Laat dit minimaal een half uur in de koelkast rusten.

Haal de entrecote ruim van te voren uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen. Dep hem droog en bestrooi hem dan met wat peper en zout. Grill de entrecote aan beide zijden op de grillplaat. De tijd is afhankelijk van het formaat van de entrecote en de gewenste gaarheid (rare, medium rare of ‘schoenzool’ ). Laat de entrecote na de gewenste grilltijd 5 a 10 minuten rusten op een verwarmd bord.

Serveer de entrecote met wat chimichurri erover en een gepofte aardappel met komkommer-munt yoghurtsaus.

Eet smakelijk!

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-2" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>