HomeRecensies Review: Brasserie Crummz in Apeldoorn

Review: Brasserie Crummz in Apeldoorn

Posted in : Recensies on by : Marianne Tags: , , , ,

Zomaar een vrijdagavond in de zomervakantie. Zomaar een weekendje weg. Zomaar bij toeval. Some things are meant to be…

Onlangs waren wij een weekendje naar Apeldoorn. Leuk voor de kinderen. Er even tussenuit en wat leuke attractieparken bezoeken voordat het schoolleven van de oudste weer zou gaan beginnen. We wandelden wat rond in de buurt van ons hotel tegenover Paleis Het Loo op zoek naar een supermarkt. Die supermarkt vonden we, maar wat we daar ook vonden in dat doorsnee winkelcentrum, was een gezellig ogende brasserie. Een pareltje tussen de standaard winkeltjes: Brasserie Crummz. Het was heerlijk weer dus we startten op het terras. Eerst eens lekker een drankje doen en op ons gemak kijken of de dinerkaart ons kon bekoren. We hadden namelijk wel wat honger gekregen van zo’n dagje reizen en Het Loo. Een blik op de kaart liet ons al snel besluiten hier ook maar te gaan eten. Het eten deden we evenwel in de brasserie in plaats van op het terras aangezien we al de hele dag lastig gevallen werden door wespen.

De brasserie heeft een gezellige huiselijke inrichting. We voelden ons direct welkom, wat niet overal zo vanzelfsprekend is als je 3 erg aanwezige kleine meisjes (1, 3 en 6) bij je hebt.

De naam van deze brasserie komt van het Engelse woord “Crumbs” maar dan wat hipper geschreven. Heel  toepasselijk ook als we de menukaart bekijken. Er staan onder andere veel kleine hapjes op het menu, waarmee je eenvoudig een avondmaaltijd kunt samenstellen.

Johan wilde de Crummz burger wel eens proberen. Een overheerlijke huisgemaakte runderburger met gebakken ei en spek, tomaat, augurk en cheddar cheese geserveerd met friet en rauwkostsalade vergezeld van een lokaal blond biertje, een Veluwse Schavuyt. Johan is een echte burgerliefhebber en heeft enorm genoten van deze variant, de runderburger was precies goed. Ook het lokaal blondje wist te imponeren.

Voor de meiden bestelden we twee porties huisgemaakte friet want ze konden het niet eens worden over wat ze wilden eten. Achteraf bleek dit ook een goede keuze te zijn geweest. De friet werd geserveerd op 3 witte borden in de vorm van een Mickey Mouse hoofd. Meer plezier kun je de kinderen niet doen. Ze aten vol enthousiasme hun borden leeg.

Ikzelf wilde de crummz wel eens proberen, dat wil zeggen: ik koos voor 2 kleine gerechten en een portie friet. Mijn keuze viel op de gebakken zalm in citroen-ketjapsaus en biefstukreepjes in honing-ketjapsaus. Deze keuze bleek geheel de juiste te zijn. De zalm was heerlijk mals en de citroen-ketjapsaus was overheerlijk. Het was een combinatie die ik zelf niet had kunnen verzinnen. Het zoete van de ketjap en de bite van de citroen om het te neutraliseren. Ik likte mijn vingers er bij af en moest me beheersen niet nog een portie te bestellen. Ook de biefstukreepjes waren heerlijk. Geen droge reepjes zoals je ze in sommige restaurants wel eens krijgt, maar precies goed.

Toen we gingen afrekenen kwam de vriendelijke dame van de bediening met een groot blik naar de tafel waar de kinderen een leuk speeltje uit mochten kiezen. Helemaal top. De kinderen waren er erg blij mee en wij waren er erg van gecharmeerd.

We hebben echt genoten van ons diner bij Crummz en ben jij nou ook in Apeldoorn, ga er vooral eens eten! Wat ons betreft een enorme aanrader: erg goed eten (8) en erg vriendelijk personeel (9), zelfs als je met kinderen komt 😉

Het adres en de openingstijden vind je terug op de website van Crummz.

 

 

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-2" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>