HomeRecepten Aziatisch Creatief met komkommer

Creatief met komkommer

Posted in : Aziatisch on by : Marianne Tags: , , , , , , ,

Sinterklaas is achter de rug. De kinderen hebben genoeg zoetigheid binnen gekregen voor een heel jaar, althans onze kinderen wel, maar ik denk dat dat geldt voor veel kinderen. Je ontkomt er bijna niet aan deze tijd van het jaar. Het is dus tijd om de boel weer wakker te schudden. Smaakpapillen hebben na deze suikershots weer wat meer frisse dorstlessende prikkels nodig. Komkommers zijn hier het hele jaar door favoriet, maar die grote kaskommers vinden wij nogal saai, minikomkommers zijn veel gezelliger. Wat een feest dus dat wij de BoostyBites mochten uit proberen. Minikomkommers met een crunchy bite en ‘knak’garantie.

Deze minikomkommers zijn ideaal om leuke traktaties voor de kinderen van te maken. Wij gingen in ieder geval aan de slag. Wij gebruikten de BoostyBites, maar uiteraard kun je het ook met gewone (mini)komkommers maken.

Raceauto:

Voor 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 5 minuten
Benodigdheden: 4 BoostyBites, 1 flinke wortel, 4 snoeptomaatjes, cocktailprikkers en een meloenlepel (en eventueel wat mayonaise)

Wij maakten een heuse raceauto. Ook al hebben wij 3 dochters, een raceauto op tafel zorgde hier voor de nodige enthousiaste “ohhh’s” en “ahhh’s”. De reactie die ik voor ogen had toen ik met de BoostyBites, snoeptomaatjes en wortels aan de slag ging. Hoe maak je zo’n leuke gezonde raceauto? Heel simpel. Leg de komkommer plat op een snijplank en haal met een meloenlepel een bolletje komkommer uit de bovenkant. Dit is de plek waar straks de bestuurder komt te zitten. Was en schil de wortel en snijd hier 4 dunne plakken af. Deze plakken vormen de wielen van de auto. Prik 2 cocktailprikkers door de voor- en achterkant van de komkommer en bevestig aan de uiteinden plakjes wortels. De auto heeft inmiddels wielen. Wat nu nog rest, is de bestuurder. Hiervoor gebruik je een snoeptomaatje. Je kunt het tomaatje nog voorzien van een hoedje gemaakt van wortel, maar ook zonder hoedje is deze bestuurder hartstikke leuk. Zet de bestuurder in de auto en teken er met een augurkenprikker eventueel met wat mayonaise een leuk gezichtje op. Je auto is klaar. Herhaal deze stappen ook bij de andere 3 BoostyBites! Let wel op dat de kinderen de cocktailprikkers niet opeten. Met kerst kun je natuurlijk ook een kerstmannetje in de auto maken.

Broodmannetjes

Voor 2 personen
Bereidingstijd: minder dan 5 minuten
Benodigdheden: 2 sneetjes wit rond brood, smeerkaas, 1 BoostyBite en 1 snacktomaatje

Verras je kinderen met een leuke broodmannetje tijdens de lunch. Toast 2 sneetjes wit rond brood licht in de broodrooster (overigens kun je het ook met vers niet geroosterd brood doen, maar mijn kinderen vinden toast altijd een welkome traktatie). Besmeer ze met smeerkaas. Was de BoostyBite en snijd deze in dunne plakjes (heb je liever een geschilde komkommer, dan schil je hem eerst even). De plakjes komkommer zijn de oogjes. Leg ze op de besmeerde boterham. Snijd een snacktomaatje in 2 stukken. Gebruik een helft voor het neusje. Voor de mond gebruik je een doorgesneden plak komkommer waar je de zaadlijst uit gehaald hebt. Het broodmannetje is klaar! Eventueel kun je hem nog verder afmaken met wat bieslook als haar, of wat stipjes mayonaise als pupillen.

Broodboompjes

Voor 2 personen
Bereidingstijd: minder dan 5 minuten
Benodigdheden: 2 sneetjes wit of bruin brood, boter, een BoostyBite en snacktomaatjes

Toast het brood en snijd er daarna een kerstboom van. Besmeer de boom met een dun laagje boter en bedek de boom met dunne plakjes BoostyBites. Laat de stam van de boom vrij. Snijd eventueel een snacktomaatjes in kleine stukjes en hang deze ‘kerstballen’ in de boom. Leuk en eenvoudig recept voor de kerstlunch.

Het allerleukst is het natuurlijk als je deze recepten samen met je kinderen maakt. Zo kunnen zij hun fantasie ook de vrije loop laten gaan en veelal komen daar verrassende resultaten uit.

Deel de creaties van jou of jouw kinderen op Facebook en/of Instagram met #Marjohskitchen, wij zijn namelijk enorm benieuwd wat voor leuke traktaties jullie maakten.

Voor nog meer leuke ideetjes, kijk even op Pinterest, daar staan genoeg leuke foto’s van creaties met minikomkommers.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-2" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>