HomeRecensies Westland Peppers

Westland Peppers

Comments : 2 Posted in : Recensies on by : Johan Tags: , , , , , , , , , ,

Vorige maand was Marianne te gast op de Good Food Fair in De Lier. Omdat ze weet dat ik het altijd leuk vind om nieuwe en aparte producten te proberen, heeft ze als verrassing voor mij bij een van de aanwezige standhouders een smoked habanero sauce meegenomen en een bak met verschillende soorten pepertjes. Het bleek dat de saus en de pepertjes afkomstig waren van Westland Peppers. Een teler van pepers en bijzondere paprika’s uit De Lier. Dus ook nog eens uit onze ‘achtertuin’ het Westland.

Natuurlijk heb ik gelijk het flesje saus opengemaakt om deze vast te proeven, maar in mijn enthousiasme heb ik iets te veel op mijn lepeltje gedaan. Dit is namelijk een lekker pittig sausje. Scherper dan de gemiddelde sambal oelek en sriracha, maar ondanks de pittigheid zat er wel veel smaak aan. Het eerste wat je proeft, is een zoete frisse smaak gevolgd door een scherpe pittige kick die je nog wel even aan je tong, lippen en gehemelte blijft voelen. Vooral de zoete smaak verraste mij. Bij andere chilisauzen, zoals sambal oelek, vind ik persoonlijk dat deze vaak een bittere nasmaak hebben. Dat was hier niet het geval. Ik heb de saus dan ook de hele week in al mijn maaltijden gebruikt. Door de pastasaus, op de pizza of zoals op de fles staat: ‘Try it on everything, except ice-cream because that would be weird‘. Jammer dat het barbequeseizoen voorbij is, anders was het potje nog sneller leeg geweest.

Omdat de saus zo goed beviel, ben ik op internet gaan rondneuzen wat Westland Peppers nog meer te bieden heeft. Op de website staat een link naar hun webshop. Hier kan je een breed scala aan verse en gedroogde pepers kopen met exotische namen als Naga Jolokia, Cherry Bomb en Charlys, maar er zijn ook verschillende pepersauzen zoals Sweet Red Pepper Ketchup en Carribean Scorpion Sauce. Voor wie in de buurt van De Lier woont, de bestellingen zijn gratis af te halen.

Binnenkort volgen er uit mijn hand vast nog wat recepten waarbij ik gebruik maak van de producten van Westland Peppers,dus stay tuned.

2s REACTIES

2 gedachten

  • Pingback: Tomatillo guacamole |

  • december 14, 2015 at 1:53 pm

    Bedankt voor je mooie review , we proberen ook met onze saus lijn een echte ”vers smaak” te creĆ«ren door eigenlijk zo veel vruchten als mogelijk aan de saus toe te voegen.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-2" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>