Verse pesto

Posted in : Italiaans, Soepen en sauzen on by : Marianne Tags: , , ,

 

Pesto uit potjes vind ik zelf absoluut niet lekker. Het heeft helemaal niks weg van zoals een pesto volgens mij moet smaken. Tegenwoordig zie je dat veel supermarkten ‘verse’ pesto verkopen, maar ook deze vind ik gewoon niet echt lekker. Het is goed genoeg als basis voor sauzen, maar niet om zo te eten over je pasta of op een stuk toast.
Het maken van pesto is doodeenvoudig. Wat heb je nodig?

* basilicum
* olijfolie
* (geroosterde) pijnboompitten
* knoflook
* Parmezaanse kaas / Grana Padano

Gebruik voor dit recept een keukenmachine. Doe er een flinke hoeveelheid basilicum in. Doe daar ook een handvol geroosterde pijnboompitten bij. Snijd de knoflook in stukken, evenals de kaas (of rasp dit) en doe ook dit in de keukenmachine. Doe er vervolgens een flinke scheut olijfolie door en hak met de keukenmachine het geheel tot een romige pesto. Afhankelijk van hoeveel je wilt maken en of je van een dik of dunne pesto houdt, gebruik je bovenstaande ingrediƫnten. Bij mij smaakt mijn pesto telkens net iets anders, doordat ik geen vaste hoeveelheden gebruik en alles op gevoel en smaak doe.

Voor de variatie kun je ook wat walnoten en een beetje rucola toevoegen.

Gebruik verse pesto over de pasta of verwerk het in soepen en sauzen of eenvoudigweg als dip voor je brood.

Verse pesto is een paar dagen houdbaar in de koelkast, mits je het onder een dun laagje olijfolie laat staan.

Je kunt pesto ook invriezen maar in dat geval moet je de kaas en de pijnboompitten er nog niet bij doen. Doe dit nadat het uit de vriezer komt en vlak voor je het serveert. Zo smaakt hij het lekkerst.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-2" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>