HomeRecensies Review: Groene thee (Kaldi Koffie & Thee)

Review: Groene thee (Kaldi Koffie & Thee)

Comments : 2 Posted in : Recensies on by : Marianne Tags: , , , ,

Wij zijn geen koffiedrinkers, maar des te meer echte theeliefhebbers. Johan is meer van de zwarte thee, terwijl ik een groot liefhebber ben van groene theesoorten en kruidenthee. Al een aantal jaren is Groene Jasmijn van Kaldi een van mijn favoriete theesoorten.

Wij ontdekten Kaldi een aantal jaar geleden doordat wij in de Kaldi Koffie & Thee speciaalzaak in Den Haag een aantal overheerlijke theesoorten kochten. Meteen waren wij enthousiast.

Wat maakt Kaldi thee zo bijzonder? Uit onze eigen ervaringen puttend, kan ik melden dat de (groene) thee van Kaldi vol van smaak is met elkĀ een eigen identiteit. Iedere thee heeft zijn eigen smaakkenmerken. Wij werden in staat gesteld 4 groene theesoorten voor jullie te testen. Wat vonden wij er nou van?

Wij stelden een testteam samen en hebben de thee getest op met name de geur en de smaak. Natuurlijk is smaak een relatief iets en verschilt smaak enorm, maar we hopen jullie een duidelijk beeld te kunnen geven van hoe wij deze theesmaken ervaren hebben.

Moment of Happiness
organische groene thee met een frisse en zoetige smaak en de kenmerkende geur van jasmijn

Deze thee wordt gezet met water van 70 graden. De theebladeren ruiken met name fruitig. De geur van jasmijn wordt na het zetten pas duidelijker. Deze thee bestaat uit groene thee met jasmijn en frambozen. De geur van frambozen is wat deze thee een zoete, ietwat zware geur geeft. Deze groene thee is vooral onder de liefhebbers van fruitige thee favoriet.

Green Tea Ginger Lemon
groene thee met de opwinding van gember, geaccentueerd met een frisse citroensmaak

Deze thee wordt gezet met water van 90 graden. De frisse geur van citroen overheerst met een vleug gember. Dit is het type thee wat denk ik de meeste mensen zal aanspreken, gezien het feit dat deze thee de minst uitgesproken smaak heeft van de vier geteste smaken. Deze ginger lemon is meer dan de standaard groene thee citroen uit de supermarkten. Waar de bekende merken daar een nogal kunstmatige smaak hebben, is deze thee heerlijk fris en toch niet bitter of zuur, ondanks de gember en citroen. Bij de geur van deze thee overheerst, zoals eerder gemeld, de citroen, terwijl bij de smaak vooral de gember terug te vinden is. Dit maakt deze thee een bijzondere thee. Deze thee bestaat overigens alleen uit sencha thee, gember en citroen.

Witte Parel van Fujian
mix van witte en groene thee met een zoete en fruitige smaakbeleving

Deze thee wordt gezet met water van 80 graden. De thee ruikt net als Moment of Happiness zoet, maar die zoetheid is niet geheel in de smaak terug te vinden. Deze thee is heerlijk mild van smaak. Het is een combinatie van witte en groene thee, jasmijn, kersenpitjes en sinaasappel. Deze thee kan op ieder moment van de dag gedronken worden.

Groene Jasmijn
heerlijk geurende bloesemthee met een frisse natuurzuivere bloemachtige smaak

Deze thee wordt gezet met water van 70 graden. De thee heeft geen uitgesproken geur, anders dan die van thee met jasmijn. Deze thee is vol van smaak en zal de groene theeliefhebbers absoluut plezieren. De jasmijn geeft deze thee allure.

Geur top 4
1. Green Tea Ginger Lemon
2. Groene Jasmijn
3. Witte Parel van Fujian
4. Moment of Happiness

Smaak top 4
1. Groene Jasmijn
2. Witte Parel van Fujian
3. Green Tea Ginger Lemon
4. Moment of Happiness

Alle vier de geteste theesmaken zijn wat ons betreft aan te bevelen.

Wil jij ook eens een Kaldi thee testen? Dat kan. Klik hier om mee te doen met een winactie in samenwerking met Kaldi.

2s REACTIES

2 gedachten

  • Sylvana
    maart 6, 2015 at 10:14 am

    Die witte parel klinkt ook verleidelijk!

  • eliza
    oktober 17, 2016 at 11:32 am

    leuk mama en papa min lievelings is jasmijn

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-2" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>